Můj čas na kafíčko

Trápí vás dvojitá brada?

Když vás trápí výrazný podbradek způsobený tukovým polštářem, nepropadejte panice. Poradíme vám cvičení i metody, jak se můžete dvojité brady zbavit.

Co je v pozadí vzniku podbradku?

Působením gravitace a úbytkem kolagenních vláken ve zralém věku dochází k uvolnění a poklesu kůže. Významným spouštěčem je nadváha, ale tuk uložený v podbradku mohou mít i štíhlí lidé. Vliv má také genetika, která určuje tvar brady. Často se dědí i špatná elasticita kůže.

Nekoukejte stále dolů

Co každý z nás může změnit, je držení těla. Pokud se třeba několik hodin denně díváte se skloněnou hlavou do telefonu, svaly v oblasti brady na krku ochabují. Když naopak stojíte přímo a držíte hlavu nahoře, kůže bude vypjatá a pevnější.

Jak se ho lze zbavit?

Abyste se podbradku zbavila, zkuste obličejová cvičení. Jako první zakloňte hlavu dozadu tak, aby se brada zvedla, a pak ji tlačte rovně dopředu.

Při dalším cviku oči i pusu otevřete tak, jak je to možné, a zkoušejte se jazykem dotknout brady. Potom si lehněte na pohovku, aby vám hlava visela dolů, a přibližujte bradu k hrudníku. Zkuste i obličejovou jógu a masáže krku.

Moderní metody

Existuje rovněž řešení v podobě chirurgické liposukce. Ta se hodí spíš pro mladé ženy, jejichž kůže je poddajná. U starších, s nadbytky kůže v oblasti krku, je nejlepší metodou odstranění kožních nadbytků tzv. facelifting či izolované operace krku v podobě neckliftingu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden