Můj čas na kafíčko

V zimě chce pokožka hýčkat

Chladné počasí s sebou přináší řadu nástrah, které není radno podceňovat. Stačí ale používat správnou kosmetiku, která kůži ochrání i léčí.

Pravděpodobně jste si všimla, že se vaše pokožka v (pod)zimních měsících často zdá být sušší, nebo dokonce až šupinatá. Existují ale jednoduché kroky, které můžete podniknout, abyste se tomuto strašáku vyhnula a vaše pokožka vypadala vypnutě, zdravě a hydratovaně.

V zimě raději krém

Pro současné období jsou typické výrazné teplotní rozdíly. Nemusí se to týkat jen venkovních teplot, vaše kůže reaguje i na přechod z vyhřátého domova do venkovního chladu nebo i zimy. Rozdíl v teplotě vzduchu vyšší než 20 ºC znamená pro pokožku extrémní zátěž.

Proto je třeba sáhnout po hutnějším krému – lehká letní emulze už nestačí. Krémy mají mnohem lepší hydratační vlastnosti. Dokážou na pokožce vytvořit kvalitnější bariéru, která brání ztrátě vody z vnějších vrstev kůže. Díky tomu bude pleť pružná a odolnější vůči účinkům větru, suchého vzduchu a střídání teplot.

Čisticí prostředky dávají rukám zabrat.

Olejová masáž

Nízkou vlhkostí vzduchu hodně trpí i pokožka rukou, která bývá na podzim a v zimě drsná, suchá a zarudlá. Ruce jsou v tomto ohledu zranitelnější i proto, že kůže je zde tenčí než na ostatních částech těla, a navíc často přichází do kontaktu s přípravky, které ji vysušují (hygienické a čisticí prostředky).

Dopřejte rukám, kromě pravidelného krémování, jednou za týden olejový zábal (zvládnete ho i doma s trochou nahřátého olivového oleje a mikrotenovými rukavicemi) či jemnou olejovou masáž. Odumřelé buňky odstraníte peelingem (použijte tělový nebo takový, který je určen přímo pro pokožku rukou).

Zvlhčovače zpříjemňují vzduch vytápěných místností.

Hydratujte ve sprše

Každodenní hygiena je samozřejmost, přesto bychom to s ní neměli přehánět. Pokožka si totiž pomocí mazových žláz buduje přirozenou ochrannou a zvlhčující bariéru, kterou ráno a večer spláchneme vodou, nebo ještě hůř – vodou s mýdlem.

Cítíte, jak je kůže po dlouhém sprchování nepříjemně suchá a napjatá? Pořiďte si sprchový gel s hydratačním a vyživujícím účinkem a po každém sprchování se důkladně namažte hydratačním tělovým mlékem.

Pořiďte si zvlhčovač vzduchu

Zvlhčovače zpříjemňují vzduch vytápěných místností. Vyšší procento vlhkosti je lepší pro sliznice dýchacícho ústrojí a působí i jako prostředek předcházející či zmírňující suchost pokožky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden