Můj kousek štěstí

Vaše vlasy milují sambu!

Jistě máte zájem o dobrou brazilskou kúru...

Dostaly vaše vlasy přes léto zabrat a stále je nemůžete dostat zpět do kondice? Nasaďte těžší zbraně a poskytněte jim vzpruhu vyvinutou v Brazílii.

Suché, lámavé a roztřepené vlasy mají poškozenou strukturu. Šampon, kondicionér či maska je na chvíli uhladí, ale pokud je chcete skutečně hloubkově „opravit“, vyzkoušejte brazilský keratin.

Co je keratin?

Keratin je přirozenou základní stavební složkou pokožky, nehtů, ale nejvíc ho je právě ve vlasech. Je odpovědný za jejich pevnost, sílu, pružnost, růst a celkovou kvalitu, ovlivňuje také to, jestli jsou rovné, nebo kudrnaté.

Bohužel o keratin ve vlasech můžeme snadno přijít. Může k tomu dojít vlivem stárnutí, nemoci, hormonů, vnějších vlivů či kvůli vysoké mechanické a chemické zátěži, jako je časté žehlení, kulmování a fénování vlasů či barvení.

Své také udělá sluneční záření. Keratinu tak začne ubývat a vlasy, které byly dříve pevné, pružné, lesklé a zdravé, jsou najednou suché, křehké, lámavé, krepaté a s roztřepenými konečky. Pak je vhodné vlasům keratin dodat.

Kúru je dobré po třech měsících zopakovat.

Jak to funguje?

Keratinovou kúru vyvinuli v Brazílii, proto se mu říká brazilský. Využívá se při ní přírodní keratin, který se za vysokých teplot ve formě tekuté kúry zažehluje do vlasů.

Proniká tak do hloubky a opravuje jejich poničenou strukturu, navíc chrání proti slunečnímu záření. Tato kúra navíc vlasy narovná, proto je vhodná pro krepaté nebo vlnité vlasy.

Ty jsou po ní hladké, lesklé a plné života. Po 3−4 měsících se keratin z vlasů vymyje a kúru je možné opakovat. Při pravidelném opakování se zvyšuje celková kvalita vlasů, přestávají se lámat a lépe rostou.

Fénováním vlasů pomůžete keratinu, aby se v nich déle udržel.

Pravidla keratinu

Kdy je vhodné kúru podstoupit a jak se k vlasům chovat, aby kúra co nejdéle vydržela? Brazilský keratin se doporučuje aplikovat současně s barvením vlasů nebo pár dní po barvení.

Po jeho aplikaci si budete moct vlasy obarvit nejdříve po dvou týdnech. Důležité je první tři dny po kúře vlasy vůbec nemýt ani neošetřovat jinými vlasovými přípravky.

Keratin se ve vlasech musí pevně usadit, a v této době byste o něj přišli. Není dobré ani používat gumičky nebo sponky. Vlasy si ale můžete natočit kulmou, vlny budou pravidelné a krásně lesklé jako ze salonu.

A co dál?

Až si po třech dnech (nebo i déle) vlasy umyjete, můžete je nechat přirozeně uschnout, ale lepší je vyfénovat si je. Teplota při fénování pomáhá udržovat vlasy rovné, protože účinky keratinu se aktivují teplem. Vlasy si můžete upravit libovolným způsobem, po umytí budou opět krásně rovné a hladké.

Pro koho se nehodí?

Pokud máte vlasy velmi mastné nebo jemné, nebude brazilský keratin nic pro vás. Takové vlasy by nemusely vydržet zažehlování při vysokých teplotách a velmi jemné vlasy bez objemu touto procedurou další objem jen ztratí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden