Můj kousek štěstí

Vločky, které nepadají z nebe

Ovesné vločky nemají místo jen v kuchyni. Využijte jejich sílu pro svou krásu! Skrývají v sobě skrývají neuvěřitelné množství prospěšných látek, vitaminů, bílkovin, omega-3 mastných kyselin, minerálních látek a beta-glukanů. To vše se skvěle hodí pro různé kosmetické procedury.

Blahodárné koupele

Připravte si koupel s ovesnými vločkami. Nejenže zklidní pokožku, ale navíc ji zregenerují a dodají potřebnou hydrataci. Stačí do vany s teplou vodou přidat směs 1 hrnku ovesných vloček, 1 hrnku mléka a lžíce medu – a vaše kůže bude jako znovuzrozená.

Pleťová maska

Maska s přídavkem vloček je balzámem pro unavenou pleť a poradí si i s akné. Připravíte ji snadno: třetinu hrnku vloček zalijte polovinou hrnku horké vody a promíchejte.

Nenápadné, malé a levné – a co dokážou!

Nechte asi 45minut odstát, pak přidejte lžíci bílého jogurtu, jeden bílek a lžičku medu. Znovu promíchejte, směs naneste na obličej a nechte působit 15 minut. Poté masku smyjte, osušte se a natřete obličej svým oblíbeným krémem.

Maska na vlasy

Mastné vlasy vám poděkují a ožijí, když jim dopřejete vločky v podobě masky. Hrst vloček dobře smíchejte se 3 žloutky a naneste na celou délku vlasů.

Nepřikrývejte a nechte působit asi hodinu. Důkladně opláchněte. Maska do sebe vtáhne přebytečný kožní maz a dodá zplihlým vlasům vitalitu.

Tělový peeling

Rozmixujte dva lžíce vloček, pak je smíchejte se lžičkou jedlé sody a přidejte trochu vody, aby vznikla pastovitá hmota. Tu naneste na pokožku a nechte působit 15 minut. Poté se osprchujte a peeling smyjte krouživými pohyby.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden