Můj čas na kafíčko

Vyrobte si depilační pastu. Výsledek vás překvapí

Doba nabízí výběr ze široké škály depilací. Ať už je to pomocí žiletky, strojku, krému, či depilace prováděné v salónech, je jich nespočet.

Tyto metody ale nejsou vždy efektivní a přinášejí i rizika, jako např. bolestivost, zarůstání chloupků, alergické reakce či spáleniny. Jak tedy vybrat tu správnou depilaci, která vás zbaví chloupků téměř bez bolesti a na delší čas? Zkuste cukrovou depilační hmotu. Je zcela bez chemie a její příprava zabere pouhou chvilku.

Depilační pastu si můžete připravit i doma.

Jak na to?

Na výrobu potřebujete:

2 hrnky hnědého třtinového cukru
¼ hrnku čerstvé citronové šťávy
¼ hrnku vody.

Postup:

Do hrnce se silným dnem vložíme přísady a za stálého míchání směs přivedeme k varu. Když bublá, stáhneme oheň a vše 10 min povaříme. Správné konzistence cukrové pasty se dosahuje při 120 °C.

Kulička to zařídí

Cukrovou depilaci provádíme tak, že si z hmoty vytvoříme menší kuličku, kterou jemně v dlaních zahřejeme. Potom ji naneseme na suchou pokožku, respektive na konkrétní partie, kde chceme chloupky odstranit.

Palcem jemně přitlačíme a hmota se tak přilepí na chloupky. Jemným tahem hmotu odstraníme a proces opakujeme. Jedna kulička vystačí zhruba na jedno podpaždí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden