Moje šťastná hvězda

Walevské řezy

Tyto řezy jsou skvělou kombinací vrstev jemného korpusu, džemu, křupavé pusinky a nasekaných mandlí. Nebojte se ho s námi vyzkoušet.

Ingredience:

Křehké těsto: 250 g hladké mouky, 40 g cukru moučky, 100 g změklého másla, 3 žloutky, 1 lžička prášku do pečiva, + povidla, + bílkový sníh (6 bílků), 300 g cukru krupice, 1 lžíce bramborového škrobu, + 100 g plátkovaných mandlí

Krém: 250 ml mléka, 15 g hladké mouky, 10 g bramborového škrobu, 1 žloutek, 35 g cukru krupice, trošku vanilkového extraktu, 100 g másla, mandle na posypání

Postup: 

1. Ze surovin na křehké těsto vypracujete těsto a dejte chvilku do lednice. 

2. Poté ho vyvalováním a vtlačováním namačkejte v tenké vrstvě na plech (drobí se). Tuto vrstvu bohatě namažte povidly, pokud nejste jejich fanoušky, můžete samozřejmě použít jakoukoli jinou marmeládu.

 3. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh, postupně po lžících do něj zašlehejte krupicový cukr tak, aby vznikl lesklý hutný sníh. Nakonec do něj zašlehejte lžíci bramborového škrobu.

Na povidla opatrně rozetřete bílkový sníh, který posypejte plátky mandlí. Pečte cca 40 minut v předehřáté troubě na 170 °C. 

4. Zatímco se peče, uvařte si kaši na krém. Mléko rozdělte na poloviny, jednu polovinu svařte s cukrem a vanilkou, ve druhé rozšlehejte mouku, žloutek, škrob a uvařte jako puding. Přikryjte fólií a nechte v ledničce vychladnout. 

5. Následně vyšlehejte máslo a zašlehejte kaši. Kaše má tendenci se srážet, ale pomůže, když ji trochu nahřejete v páře a přešleháte. 

6. Řezy po upečení a vychladnutí překrojte podélně na 2 kusy. Jednu část potřete krémem a druhou přiklopte mandlemi nahoru. 

7. Nechte vychladit a nakrájejte na řezy. Nejlépe chutnají až následující den, kdy jsou už pořádně odležené.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden