Můj čas na kafíčko

Z očí do očí

Duhovka, panenka i oční bělmo prozradí, zda nejste nemocní!

Oči napovědí hodně nejen o tom, co člověk cítí, ale i o jeho zdraví. Na stavu očí i jejich okolí je založena irisdiagnostika. Oko, do duše okno, praví staré úsloví...

Irisdiagnostika je stará metoda alternativní medicíny, která se zabývá diagnostikováním zdravotního stavu na základě zabarvení, změn, pigmentace a různých odchylek oční duhovky a bělma. I když se nepovažuje za vědeckou metodu a zázraky neumí, jako preventivní vyšetření není k zahození.

Lidské oko je velmi složitý systém nervových propojení.

Co všechno lidské oko dokáže?

Podle lékařů je oko propojeno se všemi částmi lidského těla. Každý orgán má na oční duhovce své specifické umístění, podobně jako například na chodidlech, a může tak signalizovat řadu skrytých příčin zdravotních potíží. Jakákoli změna stavu organismu se na duhovce projeví například ve formě teček, skvrn, zvýšené pigmentace, různorodosti zbarvení a podobně.

To vše dokáže zkušený odborník vyhodnotit a odhalit například vrozené predispozice orgánů, jejich oslabení nebo zvýšenou funkci, poruchy imunity, změny kvality krve, hormonální nerovnováhu, záněty a chronické procesy organismu, nemocné ledviny, cukrovku, hrozící křečové žíly, poruchy trávicí soustavy, narušení střevního mikrobiomu a další.

Vyšetření u očního lékaře dokáže prozradit hodně o našem zdraví.

Co prozradí vyšetření?

Odborník pomocí speciálního přístroje vyfotí obě oči a snímky uloží, aby se k nim mohl kdykoli vrátit. Poté provede vyšetření duhovky, panenky i očního bělma, vypracuje podrobnou zprávu o zdravotním stavu a doporučí případné terapie.

Například zásadní úpravu vašeho jídelníčku, pitného režimu a další metody alternativní léčby. Při zjištění závažných problémů vám doporučí vyhledat odborného lékaře.

Co znamená nažloutlé zabarvení duhovky

Žlutavé zabarvení svědčí o nadměrné funkci jater a žlučníku. Šedavé zase o nerovnováze ledvin a plic, špatné funkci žláz s vnitřní sekrecí a lymfatických žláz.

Načervenalé o přetížení srdce a oběhového systému, velké nervozitě, u žen o nepravidelné menstruaci. A nafialovělé o chybách v oběhovém a vyměšovacím systému. Bílý pás bělma nad oční duhovkou nebo pod ní svědčí o dlouhodobě potlačovaném stresu.

Diagnostika podle barvy očí

Barva duhovky se dělí do tří základních skupin  modrá, hnědá a šedá. Modroocí lidé bývají náchylnější k onemocnění dýchacích cest, poruchám přeměny kyseliny močové, revmatismu a alergiím.

Zvýšenou pozornost by měli věnovat i srdci a ledvinám. Hnědoocí mají citlivější trávicí trakt a bývají náchylní k tvorbě žaludečních vředů a žlučových kamenů.

Častěji prý trpí nadýmáním, zácpou, žlučníkovými kolikami a mají oslabenější nervový systém. Lidé s šedýma očima zase bývají náchylní ke kožním chorobám, revmatismu a katarům sliznic, mají sklony ke zdravotním obtížím, podobně jako modroocí.

I kůže okolo očí prozradí problém

Například předčasně vrásčitá a tenká kůže kolem očí vypovídá o nedostatečné ochraně před sluncem. Drobné bílé podkožní útvary na víčkách ukazují na poruchu metabolismu tuků, vodnaté anebo tukové váčky prozrazují špatné fungování ledvin.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden