Můj čas na kafíčko

Zase zánět „močáku“? Řešení tu je!

Problém nastává hlavně tehdy, pokud se tento palčivý zánět, projevující se častým močením a pálením nejen při čůrání, opakuje. Jeho recidivní charakter je pro něj totiž typický a rozhodně nevzniká primárně prochladnutím.

Hygiena číslo jedna!

Nejčastější bakterií, která napadá močové cesty, je tzv. bakterie E. coli. Vyskytuje se ve střevech, kam přirozeně patří, ale dostane-li se do močových cest, je to průšvih. Po toaletě se vždy utírejte směrem ven. Po pohlavním styku nevynechte odskočení si na toaletu a následně sprchu.

Potraviny plné vody

Vedle pitného režimu byste měla jíst „močopudné“ potraviny, které vyplavují škodlivé bakterie. Výborná je petržel, syrová okurka, meloun či řepa. Naopak se vyvarujte přílišného cukru. Mění totiž pH těla i moči na kyselejší, kde se daří nepřátelským bakteriím.

Brusinky pomáhají

Obsahují totiž látky, které pokryjí sliznice orgánů tenkým ochranným filmem a zabraňují tak usazování bakterií na jejich stěnách. Navíc mají silné antibakteriální účinky. Můžete je konzumovat čerstvé, sušené nebo je pít jako ovocné šťávy. Na trhu existují i v tabletkách jako doplněk stravy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden