Moje chvilka pohody

Zrcadlo mě varovalo

Některé předměty mají v sobě tajemnou moc a ukazují budoucnost. Došlo mi to až po té osudné havárii.

Poté, co kdysi před lety zemřela moje milovaná babička, odstěhovali rodiče všechny její věci k nám na půdu. Tam ležely dlouhá léta, aniž by je někdo protřídil nebo si některé vzal na památku.

Úklid půdy

Čas plynul dál. Postupně odešli na věčnost i moji rodiče, otec zemřel na rakovinu a maminka na vážnou plicní nemoc. V domě jsem tak žila už jen já s manželem Ivanem a naší dospělou dcerou Jitkou. Jednoho dne jsem se rozhodla půdu trochu vyklidit.Mezi starými a více méně nepotřebnými věcmi po babičce jsem objevila i jedno středně velké zrcadlo.

Krev na tváři

Líbilo se mi, jak vypadalo starodávně, a rozhodla jsem se, že ho pověsím na chodbu. Nevěděla jsem, jakou má ve skutečnosti tajemnou moc.

Když jsem si po pár týdnech před odchodem ven kontrolovala účes, všimla jsem si, že mám na tváři pramínek krve. Sáhla jsem si na obličej ve snaze krev setřít, ale žádnou jsem tam neměla. V zrcadle se ale odrážela a bylo jí čím dál víc.

Zranění po autonehodě

Rozběhla jsem se do koupelny, abych se podívala do jiného zrcadla. V něm však bylo všechno v pořádku. Nechápala jsem to. Jenže jsem spěchala na setkání s kamarádkou, takže jsem to dál neřešila. Nasedla jsem do auta a rozjela se. Jezdila jsem vždy opatrně, ale co je to platné, když se vždycky objeví někdo, kdo řídí bezohledně.

Z pravé strany do mě vrazil vůz, který mi nedal přednost. Odnesla jsem to naštěstí jen pár škrábanci a odřeninami. Z jednoho toho škrábance na tváři mi po obličeji tekla krev přesně tak, jak jsem to předtím viděla v zrcadle!

Dcera se také vylekala

Další příhoda se zrcadlem se opakovala za necelý měsíc. V tom zmatku po havárii jsem na ni málem zapomněla, ale připomněla mi ji dcera, když mě k zrcadlu zavolala. Ptala se, jestli tam vidím něco divného. Já jsem ale nic neobvyklého nespatřila. Dcera vyplašeně tvrdila, že v odraze vidí svoji ruku v sádře.

Raději jsme se ho zbavila

V tu chvíli jsem si vzpomněla na svůj zážitek se zrcadlem a celé jsem to dceři pověděla. Oběma nám to přišlo podivné, ale říkaly jsme si, že to byla asi jen nějaká souhra náhod. Jenomže čtyři dny nato si dcera skutečně zlomila ruku. Že by to zrcadlo skutečně ukazovalo, co se stane?

Na další příhodu jsem ale raději nečekala a zrcadlo jsem odnesla zpátky na půdu. Později jsem ho prodala ve starožitnictví. Zajímalo by mě, ke komu se dostalo a jestli si uchovalo tu tajemnou moc předpovídat budoucnost.

Stanislava M. (51), Litoměřice

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden