Suroviny na 4 porce (8 dílků): 900 g hladké mouky 10 g droždí 10 g cukru 1 lžíce olivového oleje 0,5 l vody 20 g soli sterilovaná rajčata mozzarella šunka žampiony olivy artyčoky Postup: Mouku smícháme se solí, droždím, cukrem, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme tužší hladké těsto, které se nelepí, z něhož vytvoříme…

Suroviny na 4 porce (8 dílků): 1 kg hladké mouky 1 vejce 1 lžička soli 3 lžíce rostlinného oleje 0,3 l vlažné vody na kvásek: 1 kostka droždí ½ lžičky krystalového cukru 0,1 l mléka Na náplň 1 pizzy: 1 banánový jogurt (nebo vanilkový) 50 g kvalitní čokolády hrst jader vlašských ořechu 1 banán 1…

Suroviny na 4 porce (8 dílků): 200 g kuřecí masa špetka sušené bazalky 1 ks mozarelly ½ kelímku smetany 1 špetka mletého pepře hrst špenátových listů 1 špetka soli čerstvá bazalka podle chuti goudy Na těsto: 1 lžíce olivového oleje 0,125 l vody 250 g hladké mouky 1 lžíce soli ½ kostky droždí Postup: Mouku,…

Suroviny na 4 porce: 50 g másla 250 g měkkého tvarohu 200–250 g hrubé mouky 1 vejce sůl ½ lžičky prášku do pečiva meruňky cukr rozpuštěné máslo tvaroh k podávání Příprava: Z utřeného másla, tvarohu, hrubé mouky, vajíčka a špetky soli vypracujeme těsto. Chceme-li, aby bylo hodně nadýchané, přidáme ½ lžičky prášku do pečiva. Plníme vypeckovanými meruňkami, do…

Suroviny na 4 porce: 2 Balaton klobásy 4 červené cibule 4 červené kapie 12 stroužků česneku 3 brambory uvařené do poloměkka 3 stonky tymiánu 3 lžíce rostlinného oleje mleté pikantní papriky podle chuti sůl pepř 4 jehly nebo špejle na napichování Postup: Česnek oloupeme, brambory povaříme a nakrájíme na 2cm kostky, kapii na větší plátky….

Suroviny na 4 porce: 600 g točeného salámu 600 g brambor 4 cibule 2 lžíce sladké papriky 6 stroužků česneku 2 lžíce sádla 1 l vody drcený kmín majoránka sůl pepř Postup: Cibuli nakrájíme najemno a salám na kolečka. Do rozpáleného kastrůlku dáme rozehřát sádlo, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený točeňák, cibuli a drcený kmín….

Suroviny na 4 porce: 1 citron 4 lžíce kuskusu zelené olivy podle chuti 2 svazky natě petržele 4 rajčata sůl Postup: V hrnci připravíme podle návodu na obalu kuskus. Nasypeme ho do misky a ochutíme citronovou šťávou. Petrželovou nať omyjeme a necháme okapat. Pak nesekáme najemno a přidáme do směsi. Postupně přidáváme rajčata, která jsme…

Suroviny na 4 porce: 600 ml bílého jogurtu 350 g hrachu 2 chilli papričky 1 l oleje 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička římského kmínu 4 lžičky soli 1 l vody Postup: Uvařený hrách necháme okapat a rozmixujeme ho s nakrájenou čili papričkou, práškem do pečiva a 1 lžičku soli, až se vytvoří hladká…

Suroviny na 4–6 porcí: 150 g suché cizrny 1 dcl studeného vývaru z cizrny 4 stroužky česneku 0,5 dcl olivového oleje 1 citron sůl římský kmín drcený 100 g sezamové pasty tahini Postup: Cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu…

Suroviny na 4 porce: 4 větší cukety 100 g čerstvých hub 150 g anglické slaniny nebo mletého vepřového masa 100 g mozzarelly nebo jiného tvrdého sýra petrželová nať 2 stroužky česneku olej nebo sádlo sůl, mletý pepř, kmín Postup: Cukety omyjeme, nemusíme loupat, podélně je rozřízneme a lžící vydlabeme dužinu. Čerstvé houby nadrobno nakrájíme. Slaninu…