Mezi tradiční receptury na řízky patří rozhodně ta na vídeňské. Sotva na ně začnete myslet, okamžitě se vám začnou sbíhat sliny Ingredience: 750 g telecí kýty, 200 g hladké mouky, 200 g strouhanky, 2 vejce, 150 g másla, citron, sůl Postup: Řízky nařežeme z kýty o tloušťce do 2 cm. Plátky nakrojíme alespoň na třech…

Bylinky dávají masu jedinečnou chuť, za kterou podle starých receptů stojí sluneční paprsky, jež do nich vkládaly mimořádnou energii. Ingredience: 800 g kuřecích řízků ze stehen, olej na smažení Marináda: 1citron, 4 stroužky česneku, 2 lžíce dijonské hořčice, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic slunečnicového oleje, 1 střední cibule, 1 lžička majoránky, ½ lžičky tymiánu,…

Správně chuťově vyvážená marináda povýší vaše řízky mezi ty nejlepší na světě Ingredience 800 g krůtích prsou, strouhanka, sůl, olej Marináda: 500 g bílého jogurtu, 1 lžíce pikantní hořčice, ½ lžičky citronové šťávy, 3 špetky mletého pepře, 3 stroužky česneku, 2 celá vejce, 1 lžička sladké papriky Postup Marináda: smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, kořením,…

Nadívané řízky z telecího masa rozhodně patří na sváteční stůl a hospodyňky jistě potěší, že jejich příprava není zdlouhavá a ani složitá Ingredience 6 telecích řízků, 1 střední cibule, 150 g másla, 200 g hlívy ústřičné, 200 g hladké mouky, 500 ml masového vývaru, 50 ml kořeněného vína, 150 ml zakysané smetany Postup Nejdříve si…