Víte, proč jsou černé potraviny zdravé?

Černá rýže, čočka a sója jsou plné vzácných živin. Jejich tmavá barva pochází z rostlinných barviv, které mohou pomoci snížit riziko cukrovky i srdečních onemocnění.

Čočka

Také vás může zajímat ...

Tahle luštěnina je plná železa a má i spoustu rozpustné vlákniny, která nejen snižuje hladinu cholesterolu, ale zlepšuje i imunitní systém. Dalším jejím bonusem je to, že se dá připravit na desítky způsobů a vykouzlit z ní celou řadu chutných a zdravých jídel.

Rýže a sója

Černá rýže obsahuje vysoké množství vitaminu E, který také posiluje imunitní systém a ještě chrání buňky před poškozením volnými radikály, a má mnohem víc antioxidantů, než borůvky. Černá sója zase může pomoct snížit riziko vzniku smrtelně nebezpečných krevních sraženin.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama