Cheesecake s čerstvými malinami

Aby krém lépe ztuhnul, můžeme přidat trochu želatiny v prášku nebo vanilkového pudinku.

Budete potřebovat

Na korpus:

250 g máslových sušenek

Také vás může zajímat ...

125 g másla

Na krém:

600 g žervé

250 g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

250 g zakysané smetany

1 lžička citronové šťávy

Na polevu:

100 g cukru moučka

3 lžíce propasírovaných mražených malin

trochu limetkové šťávy

Na zdobení:

150 g malin

40 g cukru krystal

15 g hořké čokolády

Postup:

1. Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem a vychladíme v lednici.

2. Mezitím vyšleháme dohladka žervé. Přidáme moučkový i vanilkový cukr, zakysanou smetanu a citronovou šťávu a opět ještě pořádně prošleháme. Hotový krém nalijeme na sušenkový podklad a necháme 5 minut odstát.

3. Na polevu si musíme nejdříve rozmrazit maliny a rozmixovat je. Pak odebereme 3 lžíce malinové kaše a smícháme ji s moučkovým cukrem a několika kapkami limetkové šťávy. Pokud je poleva příliš hustá, přidáme lžíci malin. Je-li moc řídká, přidáme ještě trochu moučkového cukru. Potom s ní přelijeme ztuhlý krém na korpusu a necháme vychladnout.

4. Na konec dort dozdobíme malinami, cukrem a rozpuštěnou čokoládou. Necháme alespoň 1 hodinu ztuhnout v lednici.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...