Můj čas na kafíčko

Směřuje snad exkluzivní pár k rozvodu?

Přepych a miliony na účtu nenahrazuje lidské porozumění. To už ví i nejbohatší český moderátor Leoš Mareš (44). I když s druhou ženou Monikou Marešovou (39) spolu sdílejí mnohé, mimo jiné i zálibu v publicitě, rozdílný pohled na manželství je dohnal až na terapii. Co bude dál?

Zdálo by se, když je život slavného moderátora nejen otevřená kniha, ale přímo výkladní skříň, že se dávno vyzná i sám v sobě. Leoš Mareš (44) uveřejňuje fotky a videa ze svého bytu, z dovolené, z chalupy, natáčí i své příbuzné, manželku „vyblýskne“ a zveřejní klidně nahou (až na ručník na hlavě), přesto má v sobě a ve vztahu k ní jakousi temnou komnatu.

Někde s Monikou Marešovou (39) hlodá nějaké zásadní nedorozumění. Když tedy pomineme fakt, že jeho posedlost sebou samým a vlastním úspěchem už možná hraničí s poruchou osobnosti. Byla to totiž jeho manželka, která nejenže zarazila už samozřejmě okázale ohlášené pokusy o společného potomka, ale dohnala Leoše do ordinace psychoterapeuta na tzv. párovou terapii.

Docházejí prý spolu jednou týdně už pátý měsíc a vypadá to, že tam moderátora patřičně rozebrali. Údajný přínos spočívá vtom, že Leoš nyní pochybuje o věcech, které měl za jasné a mění své chování k partnerce. Typické je, že nedokáže říct, co bylo předtím špatně, ale ví (a Monika o tom nepochybuje už vůbec), že mají úžasně pozitivní účinek.

Kam to všechno až povede?

Donedávna si Leoš patrně myslel, že manželský problém vyřeší společná projížďka v Lamborghini, ale zjistil, že léčba luxu-sem už nějak přestává zabírat. Zmíněná párová terapie může jistě pomoci, ale také dokáže vztah celkem úspěšně rozložit, což mu zjevně zapomněli říct.

Vypadá to totiž, že se její pomocí má změnit on, zatímco manželka zůstane stejná. „Bavíme se na terapii o různých věcech a strašně mi to pomáhá. Je to jako s posilovnou. Nikdy se mi tam nechce. Uprostřed sezení je to občas dřina. Dělat na sobě je těžké. Ale nakonec vždy odcházím s dobrým pocitem,“ svěřil se naivně moderátor.

Manželka je prý toho názoru, že by na psychoterapii měl docházet denně. Vždy po setkání se známým profesorem psychologie (který vydělá tím víc, čím víc sezení bude) je prý Leoš miliónový manžel, a v průběhu týdne „se to pozvolna zase ztrácí“.

Dá se očekávat, že s párovou terapií Marešovi jen tak nepřestanou, protože čím houšť, tím lépe, zejména pro účet psychoterapeuta. Přece nechcete, aby se z moderátora stal zase ten starý sobec, že ne?!

Monika už nemá moc času nazbyt

Může se také klidně stát, že budou na párovou terapii chodit tak dlouho, až zjistí, že na dítě je pozdě. Ač si to Monika nechce připustit, do mladice už má daleko a bude to navzdory omlazujícím kůrám aplastické chirurgii čím dál horší. Nicméně na jejím postoji je vidět, že pokud si dítě vůbec pořídí, tak jedno a dost, což znamená, že se Marešovi rozhodně nevyplní jeho přání mít velkou rodinu.

Může vlastně mluvit o štěstí, že mu jeho první manželka Monika Marešová, rozená Poslušná (45) dala dva syny, Jakuba (14) a Matěje (11), které si od ní často bere. Zatím to ovšem vypadá, že Monika č. 2, rozená Koblížková, vidí větší osobní štěstí v rautech, exotických dovolených a návštěvách kosmetických salónů a fitcenter, a budoucí dítě je pro ni spíš prostředkem k udržen partnera.

Pravda, je hodně žen, jež rodily po čtyřicítce, ale ty vesměs mají k pozdnímu mateřství pádné zdravotní nebo pracovní důvody, třeba herečka Miluše Bittnerová (52) – anebo pracovní důvody. O těch se u bývalé stylistky a rovněž bývalé módní redaktorky časopisu Story nedá vůbec mluvit. Její výdělečná činnost skončila odchodem z magazínu.

Vlastně jedinou „prací“ za dlouhou dobu je pro Moniku Marešovou výzdoba nového luxusního bytu, který si s Leošem pořídili v pražských Hodkovičkách. Byt leží v hlídaném komplexu s vlastním fitkem, bazénem, a vlastním auto-výtahem, kdy zaparkujete vůz hned před dveřmi na patře. Cena nebyla zveřejněna, ale pohybuje se ve výši desítek milionů.

Letos měli milionové výdaje

„Designérka“ Monika si k zařizování bytu, který svým prosklením připomíná oranžérii, najala bytového architekta, nicméně veřejnost s krásou svého příbytku dosud Marešvi veřejnost neseznámili.

Proti bydlení, které je drahé nejen na pražské, ale i na evropské a americké poměry, je potom rodinný Rolls-Royce Cullinan v bílé barvě, kterým si Leoš udělal radost před devíti měsíci, aby za něj zaplatil cca 10 milionů korun, už jenom drobný zákusek, a pan psychoterapeut nemusí mít za svůj honorář v desítkách tisíc špatné svědomí už vůbec. Na druhou stranu ale letos Marešovi ze známých důvodů neměli žádnou exotickou dovolenou, na čemž ušetřili

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden