Aby vás nepálila žáha

Zažívací problémy, jako jsou pálení žáhy nebo nadměrná plynatost, občas postihnou každého z nás. Naučte se těmto potížím předcházet. A když už vás přece jen přepadnou, rychle s nimi zatočte.

Co pálení žáhy způsobuje? Vracení žaludeční kyseliny do jícnu. Kyselina pak dráždí sliznici jícnu a právě tento proces má za následek pálení žáhy. Jak se ale tohoto nepříjemného pocitu zbavit?

Také vás může zajímat ...

Jezte ořechy

Zácpa je vás nepřítel číslo jedna. Vyhněte se jí. Jak? Jezte dostatek ořechů, semínek, zeleniny a ovoce. Doporučená denní dávka semínek a ořechů pro ženy je 25 g, 38 g pro muže.

Vypít byste měli šest až osm sklenic neperlivé vody denně nebo neslazeného čaje. Důležitá je i fyzická námaha. Vyhýbejte se také umělým sladidlům a žvýkačkám, které ho obsahují.

Bylinky, které vás zbaví nadýmání

Máta peprná a bazalka jsou bylinky, které vás trávicích problémů zbaví téměř okamžitě. Zbavují nadýmání, plynatosti i pálení žáhy.

Například bazalkový čaj uklidňuje, udržuje střevní rovnováhu a podporuje chuť k jídlu. Máta peprná sice probouzí chuť k jídlu, ale na druhou stranu pomáhá při nadýmání, jak ve formě čaje, tak například limonády.

Aloe vera je malý zázrak

Lékaři často pacientům doporučují konzumovat pokrmy nebo doplňky stravy, které obsahují aloi vera. V lékárnách je k dostání i roztok z této rostliny, který nejenže pomůže při akutních zažívacích probl-mech, ale také jim dokáže předcházet.

Cukr je váš nepřítel

Sacharidy jsou dobré především ke snídani, jestliže je ale budete konzumovat během celého dne, nejspíš se zácpě ani plynatosti nevyhnete.

Denně bychom neměli sníst víc než šest čajových lžiček cukru. Podle průzkumů obvykle lidé zkonzumují hned dvacet lžiček za den. Zkuste příjem cukru hlídat.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...