Můj čas na kafíčko

Ananas s medem a skořicí

Suroviny:

1 celý čerstvý ananas

2 lžíce třtinového cukru

1 lžička mleté skořice

2 lžíce rozpuštěného másla

2 lžíce medu

špejle nebo jehly

Postup:

Do vody namočíme bambusové špejle a dáme je stranou. Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5–2 cm. Okrájíme slupku a kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé odkrojíme tvrdý střed. Vzniknou dílky ananasu vhodné ke grilování. Na dvě špejle souběžně (nebudou se protáčet při obracení na grilu) napícháme 2–4 dílky ananasu asi 1 cm od sebe.

Napíchnuté porce ananasu potřeme směsí smíchaného rozpuštěného másla s medem a posypeme směsí třtinového cukru a skořice. Vkládáme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru s medem. Po opečení špíz podélným řezem mezi špejlemi rozdělíme na dvě porce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden