Ananas s medem a skořicí

Suroviny:

1 celý čerstvý ananas

Také vás může zajímat ...

2 lžíce třtinového cukru

1 lžička mleté skořice

2 lžíce rozpuštěného másla

2 lžíce medu

špejle nebo jehly

Postup:

Do vody namočíme bambusové špejle a dáme je stranou. Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5–2 cm. Okrájíme slupku a kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé odkrojíme tvrdý střed. Vzniknou dílky ananasu vhodné ke grilování. Na dvě špejle souběžně (nebudou se protáčet při obracení na grilu) napícháme 2–4 dílky ananasu asi 1 cm od sebe.

Napíchnuté porce ananasu potřeme směsí smíchaného rozpuštěného másla s medem a posypeme směsí třtinového cukru a skořice. Vkládáme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru s medem. Po opečení špíz podélným řezem mezi špejlemi rozdělíme na dvě porce.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...