Brambory plněné brynzou a šunkou

Jiří Krampol tuto dobrotu považuje za svojí specialitku. Je to takový česko-slovenský recept, který si můžete doladit dle vlastní chuti i nálady.

Ingredience: 10 až 12 středních brambor, 250 g brynzy, 150 g šunky, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, sádlo, mletá sladká i pálivá paprika, kmín, pepř, sůl

Postup: Brambory rozpůlíme a vydlabeme asi do hloubky 1,5 cm. Vydlabané kousky nasekáme nadrobno, osolíme, opečeme a smícháme s brynzou. Přidáme papriku a nakrájenou šunku. Směsí naplníme půlky brambor, přikryjeme je druhou půlkou a posypeme kmínem. Na každý brambor položíme plátek slaniny a upečeme v troubě na sádlem vymazaném pečicím papíře nebo plechu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama