Candát na ghí se zeleninou

Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.

Příprava: 20 min (bez rozležení)

Náročnost: x

Cena: 145 Kč

Potřebujete:

2 filety z candáta

15 g hladké mouky

120 g ghí

1 citron nebo limetku

sůl, pepř

různou zeleninu na přílohu

1 Filety očistěte, opláchněte a osušte. Jemně je osolte, opepřete a pokapejte šťávou z poloviny citronu a nechte v chladničce asi 15 minut odpočinout.

2 Pak filety obalte v mouce. Ve vyšší pánvi rozehřejte ghí a rybu na něm ze obou stran opečte dozlatova.

3 Podávejte polité ghí, ozdobené plátkem citronu a se zeleninovou přílohou. Může být čerstvá, nebo dušená – poduste ji opět na ghí – či grilovaná. Pro větší jedlíky můžete podávat i s bramborem nebo bramborovou kaší.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama