Můj kousek štěstí

Candát na ghí se zeleninou

Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.


Příprava: 20 min (bez rozležení)


Náročnost: x


Cena: 145 Kč


Potřebujete:


2 filety z candáta


15 g hladké mouky


120 g ghí


1 citron nebo limetku


sůl, pepř


různou zeleninu na přílohu


1 Filety očistěte, opláchněte a osušte. Jemně je osolte, opepřete a pokapejte šťávou z poloviny citronu a nechte v chladničce asi 15 minut odpočinout.


2 Pak filety obalte v mouce. Ve vyšší pánvi rozehřejte ghí a rybu na něm ze obou stran opečte dozlatova.


3 Podávejte polité ghí, ozdobené plátkem citronu a se zeleninovou přílohou. Může být čerstvá, nebo dušená – poduste ji opět na ghí – či grilovaná. Pro větší jedlíky můžete podávat i s bramborem nebo bramborovou kaší.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden