Chalupářská bramboračka

Podává se jako hlavní chod, který je velmi sytý.

Suroviny na 4 porce:

0,8 l vývaru, 4 velké brambory,1 plechovka krájených rajčat, 1 plechovka červených fazolí, 1 malá plechovka hrášku, 3 nastrouhané mrkve, 1 lžička sušené cibule, 1 lžička drceného česneku, 2 lžičky oregana, ½ lžičky bazalky, sůl, čerstvé bylinky

Postup:

Všechny přísady přidáme postupně do uvařeného vývaru ve velkém hrnci a na mírném plameni necháme vařit minimálně hodinu a půl.

Na talíři můžeme posypat strouhaným parmezánem. Podáváme s čerstvou ciabattou. Čím déle budete polévku vařit, tím víc se uvolní a promíchají chutě.

V Itálii, odkud pochází, vaří tuto polévku třeba celý den a pochutnají si na ní místo večeře

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...