Můj čas na kafíčko

5 super cviků pro hezké paže

Nad povislou kůží vyhrajete vy.

Hodně vám vadí povislá kůže na pažích? Pokud ano, vyzkoušejte několik účinných cviků a věřte, že se v létě nebudete stydět odložit sáčko s dlouhým rukávem.

Každá péče o tělo se počítá. A pokud jste ochotná se obden věnovat 15 minutovému cvičení, můžete se problémových partií alespoň částečně zbavit.

K cvičení vám budou stačit dvě PET lahve naplněné vodou. Cvičební lekci si užijte a na cviky nepospíchejte, naopak si všechny pozice vychutnejte a prodýchejte je.

1. Zvedáme paže

Postavte se rovně a plné lahve vody držte volně podél těla. Poté je s nataženýma rukama zvedněte do předpažení, jako byste se chtěla, ve vzduchu, něčeho dotknout, chvilku vydržte a pomalinku spouštějte ruce zpět. Zopakujte 12–15x, nejlépe v kuse, bez přestávek.

2. Spouštějte závaží

Ruce pokrčte v loktech, činky z lahví držte blízko ramen. Potom je pomalu vytlačte do vzpažení, dokud nebudou vaše lokty úplně natažené. Následně ruce zvolna pokrčte a závaží spouštějte dolů, zpět na úroveň ramen. Opakujte 10x a opět bez přestávky.

3. Pomalé zvedání ze země

Lehněte si břichem na podložku, nohy mějte u sebe a rozpažte ruce. Stáhněte lopatky k sobě a snažte se zvednout ze země současně ruce i nohy. V této poloze chvilku setrvejte a poté pomalu posuňte ruce do předpažení a zpátky. Cvik opět zopakujte alespoň 15x za sebou.

4. Kroužení rameny

Tento cvik vám pomůže vytvarovat hezká ramena. Stůjte vzpřímeně, ruce s činkami držte volně podél těla. Začněte pomalu kroužit rameny, nejprve dozadu (cvik opakujte 30x) a poté dopředu (opět opakujte 30x).

5. Opřete ruce o zeď

K odstranění visící kůže na pažích ovšem nejvíce pomáhají kliky. Pokud máte ochablé svaly a na kliky na zemi se necítíte, vyzkoušejte je s opřením rukou o zeď. Ruce byste měla mít od sebe dál než na šíři ramen, aby kromě tricepsů zabíraly rovněž prsní svaly, a lokty mějte lehce vytočené ven.

Trup držte v rovině, neprohýbejte se v bedrech, zatáhněte břicho a zadek zvedněte o trochu výš. Při cvičení se přitahujte k zemi hrudníkem, ne hlavou. Pro začátek začněte pouze na pěti.

Posilujte hravě


Vzpomínáte si na časy, kdy vám rodiče zakazovali polštářové bitvy? Teď už jste dospělá, tak směle do toho! Nejenže budete mít pevné paže a spálíte tolik kalorií, jako byste běhala hodinu na běžeckém pásu, ale také se výborně odreagujete a vypustíte všechny starosti.

Dalším bonusem je to, že potěšíte i svá vnoučata, když je do svého hubnoucího programu zapojíte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden