Moje chvilka pohody

6 bylin a koření, které podpoří chuť na sex

Koření a byliny jsou nepostradatelnými pomocníky, ale i účinnými afrodiziaky. Jsou totiž bohaté na esenciální oleje. Stimulují krevní oběh a probouzejí sexuální energii.

Snad každý zná rčení, že láska prochází žaludkem. Je to pravda. Dobré jídlo a uspokojivý sex totiž patří mezi největší lidská potěšení. A nemusí to být jen potraviny, afrodiziakální je i koření, kterým jídlo ochucujete.

Využijte tedy třeba blížícího se svátku zamilovaných a přichystejte sobě a svému partnerovi či partnerce lahůdky se špetkou afrodiziakálních přísad.

Pepř a chilli

Rozdrcený nebo mletý pepř dodá večeru tu správnou pikantní atmosféru. Nebojte se připravit něco opravdu pálivého. Ostré pokrmy s chilli vás pěkně rozdovádí. Chilli je vhodné podávat s rybou.

Není překvapivé, že se koření objevuje i v parfémech. Když budete koření jíst i čichat, probudí se ve vás touha po sexu.

Celer

Je asi tím nejsnáze dostupným afrodisiakem. Stimuluje činnost nadledvinek, které ovlivňují kvalitu sexuálního prožitku. Má však i celo řadu dalších příznivých dopadů na lidské zdraví. Navíc je to skvělá a dostupná zelenina. Největších účinků dosahuje při přípravě za studena v podobě zeleninových salátů.

Bobkový list

Římští hrdinové byli korunováni vavřínovým výhonky (což není nic jiného, než bobkový list), které představovaly symbol mužnosti.

Vavřín se do jídla přidává v malém množství, jen jeden malý nebo půl velkého listu, protože má velmi silné účinky a trochu hořkou chuť.

Oregano

Má silnou a štiplavou chuť a vůni, typickou pro středomořskou kuchyni. Pokud dáte hrst oregana do horké vodní lázně pro dva, zažije velmi erotický zážitek.

Indický ženšen

Rostlina se jmenuje Ašvaganda a po staletí se užívá ke zlepšení tělesné kondice, protože dokáže posílit všechny části těla. Její účinky na podporu  vášně a touhy jsou zmiňovány i v knize Kámasútra.

Guarana

Obsahuje až čtyřnásobné množství kofeinu, než je v kávě. Ovlivňuje a zlepšuje kardiovaskulární činnost, podporuje dokonalejší prokrvení v intimních partiích, dodává tělu energii a posiluje sexuální touhu.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden