Moje chvilka pohody

6 úžasných účinků růžové vody na tělo

Růžová voda je jednou z nejčastěji používaných přírodních surovin v péči o pleť. S čím vším vám může pomoci?

Růžová voda se v domácnosti neztratí a rychle se stane nedílnou součástí vaší kosmetické rutiny. Voda s výtažky z růže je vhodná pro všechny typy pleti. Můžete ji použít na nespočet způsobů.

Pečuje o dásně

Růžová voda poslouží i jako ústní voda – je tak přírodní alternativou ke konvenčním produktům. Zubní plak sice neodstraní, ale spolehlivě zklidní dásně.

Krásné vlasy

Máte pocit, že vaše vlasy ztratily lesk nebo jsou unavené, špatně se rozčesávají? Pak pro intenzivní regenerační kúru vetřete do vlhkých délek vlasů růžový olej a nechte působit asi 60 minut. Poté vlasy pečlivě umyjte šamponem.

Olej můžete vmasírovat také do vlasové pokožky, kde ho nechte působit 10 minut a poté ho důkladně vymyjte. Díky tomu budou vlasy hebké, pevné, lesklé a snadněji se budou rozčesávat.

Svěží pleť

Je úžasná pro každodenní čisticí rutinu, má totiž skvělé antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Nejlepší je používat ji po odlíčení, aby odstranila zbytky nečistot i odličovacího produktu. Pleť takto tonizuje a dodává jí zdravý a svěží vzhled. Mimo to snižuje sekreci kožního mazu, pomáhá minimalizovat pigmentové skvrny a bojuje proti stárnutí.

Hebké rty

Růžová voda obsahuje léčivé fenolické sloučeniny, které pomáhají zklidnit suché a popraskané rty. Zkombinujte ji s medem, který napomáhá změkčovat pokožku a zároveň ji vyživuje. Nalijte do misky dvě lžíce růžové vody a vmíchejte lžíci medu.

Naneste tuto směs na postižené místo a nechte působit zhruba 15 minut. Následně omyjte. Pro dosažení požadovaných výsledků opakujte každý den.

Lepší spánek

Máte problém s usínáním? Použijte růžový esenciální olej v aroma lampě nebo si vůni přímo nastříkejte na polštář. Kromě toho, že lépe usnete, spánek bude kvalitnější a ranní probuzení
příjemnější.

Hojí jizvy

Díky antiseptickým a antibakteriálním vlastnostem růžová voda pomáhá rychleji léčit drobná poranění bez rizika další infekce. U jizev pak dopomáhá k rychlejší léčbě a regeneraci.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden