Můj čas na kafíčko

Aby břicho navždy zmizelo

Trápí vás faldíky na břiše a nevíte, jak s nimi zatočit? Máme pro vás tipy, jak se zbavit bříška. Upravte své stravovací návyky, pijte a cvičte s vlastní vahou těla.

Pestrá a vyvážená strava je základ

Zajistěte tělu dostatečný příjem bílkovin, které vám dodají největší pocit sytosti a pomáhají budovat svalovou hmotu. Nevynechávejte v jídelníčku tuky, které jsou důležité pro přenos vitaminů rozpustných v tucích. Další nedílnou složkou jídelníčku jsou sacharidy, které přispívají ke správnému fungování metabolismu.

Pijte, pijte, pijte

Pokud máte někdy pocit, že jste večer jako balón, na vině může být zadržování vody v těle. S největší pravděpodobností pijete málo a tělo pak s vodou hospodaří tak, že ji „pro jistotu“ zadržuje a vás v důsledku toho trápí např. otoky. Dodržujte pravidelný přísun tekutin v podobě čisté vody, minerálek nebo bylinkových čajů.

Domácí posilovna

Velice účinným cvikem pro pevné bříško je tzv. prkno. Opřete se o lokty a prsty u nohou a držte tělo ve vodorovné poloze. Tělo pevně stáhněte a vydržte v dané poloze napřed aspoň půl minuty.

Zpočátku to bude těžké, budete mít co dělat i s 20 sekundami, ale postupně si tělo zvykne. Cvik můžete dělat kdykoli během dne a časový interval protahujte až k minutě. Později cvik můžete vylepšovat tím, že budete střídavě zvedat ruce a poté nohy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden