Moje sladké tajemství

Ani u vody nemusíte ztratit tvář

Pokud se ráda líčíte, ale bojíte se, že vám den u bazénu zničí namalovanou tvář, nezoufejte. Stačí vyměnit klasický make-up za voděodolný.

Voda, slunce, pot. Tyto faktory ovlivňují, zda bude váš vzhled krásný celý den nebo jestli už po třiceti minutách na sluníčku vám orosené čelo smyje krycí make-up či voda rozmaže řasenku. Naštěstí existují líčidla, na která jsou výše uvedené hrozby krátké. V obchodě s kosmetikou je hledejte pod nápisem voděodolná – waterproof.

Na voděodolná líčidla používejte odličovače s olejem.

Krásná pleť i pod vodou

V horkých letních dnech je pro pokožku lepší nechat ji dýchat jen pod lehkou vrstvou líčidel. Pokud jste ale pozvaná na rande do plaveckého bazénu a chcete i po skoku do vody vypadat stále skvěle nebo jen chcete zakrýt nedokonalosti na pleti, pak si přizvěte na pomoc voděodolného pomocníka.

Voděodolný make-up a pudr jsou ideálními společníky nejen k vodě. Pomohou skrýt nedokonalosti pleti a zároveň se postarají o dokonale zářivý vzhled. Některé voděodolné make-upy dokonce obsahují ochranný faktor.

Když ani slzy nemají šanci

K vodě, při sportu, ale i u dojemného filmu následovaného proudem slz. Stále drží! Voděodolné řasenky patří dnes do povinné letní výbavy snad každé ženy. Už ve čtyřicátých létech minulého století, kdy byla poprvé vyvinuta tato průkopnická formule, získala neuvěřitelnou popularitu.

Dnes už voděodolné řasenky seženete hravě v každé drogerii a na výběr je z mnoha druhů kartáčků (štětinové, hřebínky, gelové), barev i cen. Hlavní požadavek je ale vždy splněn. Řasenka vydrží celý den vaše aktivity bez rozmazání. Jediné, co může i voděodolná líčidla rozmazat, je mastnota.

Neslíbatelná rtěnka

Chcete jíst, pít a líbat se bez známek rozmazání rtěnky? Sáhněte po dlouhotrvajících, které mají krémovou, až téměř mastnou konzistenci. Takové vám nejen vydrží, ale také vám rty krásně hydratují. Použít můžete i rtěnky matné, jež vám na rtech zaschnou. Nicméně k těm budete do kabelky potřebovat i jelení lůj, protože vám rty velmi rychle vysuší.

Jak voděodolný make-up odlíčit

Bude potřebovat kosmetiku na odlíčení voděodolného make-upu. Většinou se vyznačuje tím, že je dvoufázová. Voda a olej. Lahvičku protřepete, naneste na vatový tamponek a můžete lehkými krouživými pohyby ličidla odstranit. Pokud vám bude po odlíčení připadat pleť mastná, umyjte ji ještě s micelární vodu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden