Můj kousek štěstí

Barevný čočkový salát

Luštěniny by měly být v našem jídelníčku zastoupeny častěji. Jsou bohaté na vlákninu, která pomáhá zdraví střev – a právě ve střevech se nachází až 80 % imunity.

Potřebujete:

✿ 300 g čočky
✿ 1 červenou cibuli
✿ 4 rajčata
✿ ½ okurky
✿ hrst fazolek
✿ 2 lžíce hořčice
✿ 1 lžíci láku z okurek
✿ 1 lžičku tymiánu
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ sůl, pepř

1. Čočku namočte alespoň na dvě hodiny, do vody. Vodu následně slijte, zalijte čočku novu vodou, přidejte tymián a uvařte do měkka. Podle chuti osolte a opepřete.

2. Než se čočka uvaří, do mísy nakrájejte na menší kostičky omytá rajčata a okurku, červenou cibulku na kolečka. K zelenině do mísy přidejte spařené fazolky a poté vmíchejte uvařenou čočku.

3. V jiné misce prošlehejte olej, hořčici a lák z okurek, zalijte jím čočku se zeleninou a promíchejte. Případně podle chuti dosolte a dopepřete. Nechte chvilku rozležet v chladu a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden