Moje sladké tajemství

Blahodárná léčba solí

Pobyt v solné jeskyni léčí nepřeberné množství neduhů od onemocnění dýchacích cest, trávicího traktu až po deprese. Je vhodná i pro vás?

Do solných jeskyní se chodí inhalovat vzduch plný mikročástic suché soli. Místnost, v níž se relaxuje, je obložená cihlami ze slisované soli a vyhřívaná podlaha je pokrytá vrstvou krystalické soli.

Solné jeskyně jsou ideální pro ty, kterým dělá dobře mořský vzduch, ale nemohou si pobyt u něj dovolit z různých důvodů. Necelá hodinka v jeskyni dokáže nahradit tři dny u moře.

Kdy je neúčinnější?

Běžně se v solných jeskyních léčí astma, nemoci horních a dolních dýchacích cest a alergie. Zmírňuje kožní problémy jako je lupénka, ekzémy, kožní alergie. Krystalky soli usazené na kůži totiž zvyšují její prokrvení.

Je vhodná pro kardiaky, při neurózách a depresích, zmírňuje revmatismus. V neposlední řadě posiluje obranyschopnost. Aby měla návštěva co největší účinek, doporučuje se opakovat pobyt desetkrát po sobě.

Za normálních okolností se nemusíte dopředu radit s lékařem, zda ji můžete navštívit. Existují však situace, kdy je třeba návštěvu jeskyně zvážit či s lékařem konzultovat.

Nedoporučuje se osobám se zvýšenou funkcí štítné žlázy, onkologickým pacientům ani tomu, kdo má nemocné ledviny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden