Bramborový koláč s jablky

Suroviny:

● 250 g brambor ● 60 g másla ● 200 g cukru moučky

● 2 vejce ● 250 g polohrubé mouky

● prášek do pečiva ● jablka

Na drobenku:

● 50 g hrubé mouky ● 30 g másla
● 30 g cukru krupice

Postup:

1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme na plátky, máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Přidáme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva.

2. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji těstem a na něj klademe plátky oloupaných jablek.

3. Hrubou mouku propracujeme s cukrem a změklým máslem. Drobenkou koláč posypeme a pečeme v troubě při 160 °C asi 40 min.

reklama

Komentáře