Moje šťastná hvězda

Buďte dokonale opálená

Dovolená klepe na dvěře a už se nemůžete dočkat, až bude vaše pleť připomínat mléčnou čokoládu? Máme pro vás pár triků, díky kterým docílíte toho nejlepšího opálení. Hlavně dbejte především na bezpečnost, ať se nespálíte.

Polední slunce je to nejnebezpečnější, proto se opalujte jen do jedenácté hodiny dopoledne a pak až nejdříve od tří hodin odpoledne. Důležité jsou ale i další zásady.

Začněte postupně

Než pojedete na dovolenou, choďte na sluníčko i doma, abyste si na pokožce vytvořili dobrý základ na opalování. Slunce u moře bývá mnohem silnější, a když budete lehce opálení už z domova, snížíte pravděpodobnost toho, že se u moře spálíte.

Deset minut na slunci, půl hodina ve stínu

Nejlepší je opalovat se deset až patnáct minut, následně půl hodiny až hodinu odpočívat ve stínu a pak jít zase na sluníčko. Kůže tak bude mít čas regenerovat a snáze vstřebá sluneční paprsky.

Jaký krém zvolit?

Pokud vám zbyl krém z minulého roku, rozhodně ho nepoužívejte. Už nemá žádnou účinnost, přestože se vám zdá, že nezměnil vůni ani zabarvení. Kupte si raději nový a nejlépe takový, který má minerální filtr. Je mnohem zdravější než klasický opalovací krém, který vaší kůži dlouhodobě poškozuje.

Také vězměte v potaz to, že čím vyšší UV faktor bude krém mít, tím lépe. Zapomeňte na mýtus, že když použijete krém s vysokým faktorem, neopálíte se. Rozhodně se opálíte, jen mnohem zdravěji.

Jezte vitamin C

Čím více vitaminu C budete v létě konzumovat, tím snadněji se opálíte. Navíc bude kůže proti UV záření mnohem odolnější. Jezte proto dostatek čerstvého ovoce a zeleniny.

Péče po opalování

Po každém dni stráveném opalováním nezapomeňte večer použít krém po opalování. Kůži zchladí, zklidní a vyživí. Také ji připraví na další den strávený na slunci. Preventivně můžete použít i Panthenol.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden