Moje šťastná hvězda

Bylinky proti bolestem hlavy

Ať už hlava bolí kvůli špatné krční páteři, z průvanu nebo proto, že v ní máte přespříliš starostí, dejte šanci přírodě. Léky proti bolesti totiž neléčí příčinu a moc vám nepomohou.

Léčivé bylinky dokážou s neduhy těla pořádně zatočit a jednou z nejčastějších potíží dnešní doby je právě bolest hlavy. Není tedy divu, že prášky proti bolestem jdou na odbyt, ale proč brát zbytečné léky navíc, když to jde i jinak.Naordinujte si ty správné bylinky a dejte sbohem palčivé bolesti. Myslete hlavně na prevenci, tedy jednou denně si udělejte to správné pohodlí a vychutnejte si bylinkový čaj nebo si provoňte domov bylinkovým olejíčkem.

Uvařte si čaj

Co zaručeně zabere na bolest hlavy, je směs bylinek, a sice heřmánku, majoránky a levandule. Proti bolesti, a to nejen hlavy, ale třeba také menstruační či potíží v klimakteriu, pomáhá čaj z měsíčku.Připravíte si ho tak, že spaříte tři lžičky květů měsíčku a necháte je dvě hodiny odstát. Mezi další bylinné čaje, které uleví od bolesti, patří meduňkový čaj nebo čaj z řimbaby. Ta pomáhá prokrvení a také při hučení v uších.

Domácí obklady

Hlava bolí jako střep a čaje nezabírají? Pak je načase se nejen zavřít někam, kde je klid, ale vytvořit si také účinný obklad. Ten si můžete vyrobit doma ze snadno dostupných ingrediencí, které můžete pořídit v lékarně nebo v potřebách se zdravou výživou.Postačí extra panenský olivový olej a sušená majoránka. Nechejte směs přikrytou někde v suchu aspoň dva týdny a výborný lék bez vedlejších účinků máte na světě. Při bolestech si pak směsí promažte čelo i spánky.Pokud potřebujete pomoc hned, vařte po dobu dvou minut květy černého bezu, vezměte dva hadříky a namočte je do odvaru. Mezi ně pak vložte květy a přikládejte na týl či čelo po dobu alespoň dvaceti minut.

Zázračný zázvor

Proti migréně zaručeně pomáhá zázvor. Nakrájejte ho na malé kousíčky nebo nastrouhejte a zalijte vroucí vodou. Po vychladnutí čaj vypijte a uvidíte, jak se vám v krátké době jako zázrakem uleví. Je vědecky dokázáno, že tenhle teplý nápoj bojuje se záněty skoro stejně účinně jako aspirin a na bolest hlavy je výtečný pomocník. Je dokonce užíván jako lék v Asii už řadu století.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden