Můj čas na kafíčko

Bývalý zet mě oklamal, ale naštěstí to dobře dopadlo!

Mohla se stát věc, kterou bych si vyčítala do smrti.

Až dramatické chvíle změnily jednoho muže tak, že se stal rozumnějším člověkem.

Já sama jsem měla s rodiči svého manžela celkem dobrý vztah, a tak jsem si představovala, že budu jednou také dobrou tchyní. Nebylo jen mojí vinou, že se to nedařilo. Mohlo to mít i dramatické následky.

Uvěřila jsem mu

S výběrem životního partnera své dcery Evy jsem nesouhlasila, ale nic jsem proti tomu nemohla dělat. Brzy po svatbě se ukázalo, že jsem se v odhadu Leoše nezmýlila. Mezi ním a dcerou panovaly neustálé hádky.

Měli spolu dítě, takže jsem se radovala alespoň z vnoučka Tomáška. Ani kvůli němu ale nebyli schopni spolu vydržet. Tomáškovi bylo pět let, když Eva podala žádost o rozvod. Ten neprobíhal zrovna příjemným zpusobem, ale dcera to zvládla.

Tomáška dostala do své péce a po rozvodu bydlela u nás vrodinném domku. Domluvili se s Leošem na jeho předávání, ale měli kvůli tomu občas spory. Sama jsem se v tom moc nevyznala, takže když se jednoho dne u nás Leoš objevil a Eva byla pryč, netušila jsem, co mám delat.

Tomáška jsem hlídala, ale Leoš tvrdil, že je s Evou domluvený. Měl ho vzít na výlet. Evin mobil byl nedostupný, a tak jsem nakonec svolila.

Uvědomil si svoji chybu

Eva mi zavolala zpátky, jakmile byla opět na signálu. Vyšlo najevo, že Leoš lhal a odvezl Tomáška bez jejího vědomí. Asi by to skončilo další hádkou, ale věci se vyvinuly jinak. Leoš s autem havaroval.

Vůz byl zdemolovaný, ale Tomáškovi se naštěstí nic nestalo. Teprve po této události, která mohla skončit tragicky, došlo bývalému zeti, jak nezodpovedně se  choval. Skoro jsem tomu nechtěla věřit, když se prišel osobně omluvit a měl slzy v očích.

Nehoda Leoše změnila natolik,  že jeho vztah s Evou se vrátil do normálu. Ne že by se snad znovu dali dohromady, ale zvítězil u nich zdravý rozum. Jsem ráda hlavně kvůli Tomáškovi. Rozvedené rodiče má dnes hodně dětí, ale ti jeho se alespon nehádají.

Jana K.(62), Olomouc

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden