Moje šťastná hvězda

Česnečka se slaninou

Pravidelná konzumace česneku působí také jako prevence velkého množství nemocí. 


Ingredience:


6 stroužků česneku


700 ml hovězího vývaru


500 g kvalitní slaniny


sůl, pepř, majoránka


bílý chléb


čedar


Postup:


Důkladně oloupejte česnek, tři stroužky na prolisování, tři nakrájejte na plátky. Nakrájejte na stejně velké kousky i slaninu a na pánvi a troše olivového oleje ji orestujte. Až bude orestovaná, zalijte ji hovězím vývarem.


Ochuťte pepřem a solí. Průběžně ochutnávejte a prolisujte do vody tři připravené stroužky. Nakrájejte si na drobné kousky majoránku nebo libeček a dejte vařit do polévky. Nakonec si ještě orestujte nakrájený chleba na kostičky a nastrouhejte sýr.


Náš tip


Sýr a opečený chléb dejte do polévky, až když stojí talíř na stole. Pak se nerozmočí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden