Česnečka se slaninou

Pravidelná konzumace česneku působí také jako prevence velkého množství nemocí. 


Ingredience:


6 stroužků česneku


700 ml hovězího vývaru


500 g kvalitní slaniny


sůl, pepř, majoránka


bílý chléb


čedar


Postup:


Důkladně oloupejte česnek, tři stroužky na prolisování, tři nakrájejte na plátky. Nakrájejte na stejně velké kousky i slaninu a na pánvi a troše olivového oleje ji orestujte. Až bude orestovaná, zalijte ji hovězím vývarem.


Ochuťte pepřem a solí. Průběžně ochutnávejte a prolisujte do vody tři připravené stroužky. Nakrájejte si na drobné kousky majoránku nebo libeček a dejte vařit do polévky. Nakonec si ještě orestujte nakrájený chleba na kostičky a nastrouhejte sýr.


Náš tip


Sýr a opečený chléb dejte do polévky, až když stojí talíř na stole. Pak se nerozmočí.

reklama
reklama

Komentáře