Moje šťastná hvězda

Čím je tělu prospěšná káva?

O kávě kolují mýty, které z velké časti nemají s pravdou nic společného. Víte, že je to skutečný lék?

Pomáhá při hubnutí

Je dokázáno, že kofein zrychluje metabolismus, a tudíž urychluje spalování tuků. Navíc káva, kterou vypijete půl hodiny předtím, než začnete cvičit, znásobí vaši snahu hned dvakrát.

Zabraňuje mrtvici

Lidé, kteří vypijí jeden až tři šálky kávy denně, jsou daleko méně ohroženi cévní mozkovou příhodou. Káva obsahuje antioxidanty, jež chrání cévy proti poškození. Na druhou stranu, pokud budete pít více než pět či šest šálků denně, naopak zvyšujete možnost toho, že vás jednoho dne postihne srdeční příhoda.

Snižuje možnost rakoviny

Je dokázáno, že ti, kdo konzumují jeden až tři šálky kávy denně, mají mnohem menší šanci onemocnět nádorovým onemocněním jater než ti, kteří kávu nepijí vůbec. Ničí stres Konzumace kávy prospívá i vaší psychice.Působí blahodárně na vaši náladu a odbourává veškerý stres. A budete mnohem pozornější.

Kvalita spánku

Večer už si kávu nedáváte, protože jste se někde dočetli, že se po ní špatně spí? Je to mýtus! Možná po ní některým lidem trvá o něco déle, než usnou, ale rozhodně nijak neovlivňuje kvalitu spánku.Naopak u některých lidí dokonce navozuje ještě hlubší spánek, než na který jsou běžně zvyklí.

Ničí bakterie

Nepijete kávu kvůli tomu, abyste neměli zažloutlé zuby? Pijete místo toho čaj? Věděli jste ale, že například černý čaj působí mnohem hůř než káva? Aby měla na vaše zuby vůbec nějaký vliv, museli byste vypít až sedm šálků denně.

Naopak pití rozumného množství kávy má podle mnohých odborníků pozitivní vliv na zuby díky tomu, že ničí škodlivé bakterie. Proti cukrovce Studie prokázaly, že každodenní konzumace jednoho šálku kávy významně snižuje riziko vzniku cukrovky druhého typu, která se objevuje u starších lidí.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden