Moje chvilka pohody

Co platí na citlivou pleť?

S citlivou pletí se dnes potýká téměř polovina žen. Citlivá pokožka proto vyžaduje každodenní speciální pozornost a péči, kterou jí může poskytnout pouze kvalitní hypoalergenní kosmetika.

Citlivá pokožka dokáže opravdu potrápit. Mezi hlavní příznaky citlivé pleti patří podráždění, nedostatečná hydratace a suchost, začervenání, pnutí a svědění. Jaká jsou základní pravidla péče o tento typ pleti?

Kosmetika bez parfemace

Používejte přípravky na obličej, jež pokožku nevysušují. Vyhýbejte se mýdlům, pleťovým vodám a čisticím gelům, které obsahují alkohol, parabeny a parfemaci. Používejte výživné přírodní krémy, které obsahují například výtažky z avokáda nebo esenciální oleje z růží. Vyřešíte nejen suchost pleti, ale zvýšíte i její odolnost.

Šetrné čištění

Citlivá pleť má větší sklony k tvorbě akné a dalších nedokonalostí. Snažte se proto udržovat své póry čisté. K odstranění odumřelých buněk používejte dvakrát měsíčně enzymatické přípravky, které jsou velmi jemné.

Vyberte vhodný make-up

Obecně platí, že citlivá pleť mnohem lépe snáší fluidní nebo-li lehké make-upy. Proto se těm hutným raději rovnou vyhněte. V létě vyzkoušejte CC krém, který kryje a má lehkou konzistenci.

Změňte jídelníček

Červenání ve tváři zhoršuje alkohol, horká káva, čaj, citrusové plody, koření, ředkvičky nebo cibule. Vaše pokrmy by měly obsahovat zhruba 25 až 35 procent čerstvé zeleniny, 25 až 35 procent proteinů (tofu, tvarohové a kozí sýry, vaječné bílky, bílé maso a ryby) a zbytek by měly tvořit obiloviny jako například žitné a celozrnné pečivo, ovesné vločky, pohanka nebo rýže.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden