Moje chvilka pohody

Co škodí pleti

Vzhled pleti ovlivňují dědičné dispozice, péče, strava i životní styl. Víte, co jí škodí a co naopak prospívá? Poradíme vám, jak se o pleť starat, aby byla zdravá a krásná co nejdéle.

Denně se o svou pleť pečlivě staráte a výsledky se stále nedostavují? Možná děláte některou z následujících chyb, kterými pleti nevědomky ubližujete…

Moc produktů

Přemíra péče a kosmetických přípravků může být problém. Přehnaná péče o pleť může vést až k vyprovokování některých onemocnění pleti, jako je periorální dermatitida – poznáte ji podle načervenalých pupínků nebo puchýřků.

Stejně tak se nedoporučuje časté střídání přípravků a drhnutí pleti nešetrnými peelingy. Když vás pokožka začne zlobit, dopřejte jí přiměřenou a kvalitní péči. Dbejte na to, abyste používala správný typ přípravků pro váš typ pleti.

Nedostatek spánku

Ve spánku organismus zpracovává všechny látky. Pokud nedojde k náležitému zpracování a spálení odpadních složek, vylučují se přes kůži a ta je díky tomu zbytečně zanášena a drážděna. Během spánku také kůže vytváří nové buňky, aby nahradila ty odumřelé. Pokud tedy málo spíte, kůže nemůže být zdravá ani odolná.

Mačkání pupínků

Jedním z nejhorších zlozvyků, pokud máte problematickou pleť, je vymačkávání pupínků. Tím si nejen poškozujete pleť a vytváříte drobné jizvičky, ale infekce z pupínků se vám při vymáčknutí může navíc snadno rozšířit po celém obličeji.

Nevhodná strava

To, co jíte, má zásadní vliv na stav a vzhled vaší pokožky. Nezapomínejte na čerstvou zeleninu, ovoce, luštěniny, ořechy a libové maso. Také pamatujte, že pokožce škodí přílišné množství cukrů a tuků, soli a kofeinu. Jezte proto vyváženě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden