Můj čas na kafíčko

Co vás čeká u homeopata?


Lidí, kteří vyhledávají alternativní způsoby léčby přibývá. Jedním z nejoblíbenějšíchje homeopatie. Podívejte se, co vás čeká, když se vypravíte k homeopatovy a na co byste si měli dávat pozor.

Vstupní pohovor

Homeopatie patří mezi obory praktikující tzv. celostní medicínu. Znamená to, že se nezaměřuje pouze na samotnou nemoc a její příznaky, ale na celkový fyzický a psychický stav. K tomu, aby homeopat správně vyhodnotil váš zdravotní stav, potřebuje značné množství informací. Ty získá cílenými otázkami, které vám bude klást při vstupním pohovoru. Připravte se na to, že se vás bude ptát i na záležitosti, které vám třeba přijdou nepodstatné. A jak dlouho spolu budete hovořit? Běžná délka vstupního rozhovoru je hodina, může ale trvat i dvě nebo více. Léky až později 
Informace, které od vás homeopat získá musí vyhodnotit. Jen zřídkakdy se stane, že byste dostali lék ve stejný den, kdy s terapeutem hovoříte. Pro léky si tak většinou půjdete přibližně po týdnu. Spolu s nimi dostanete podrobný návod, jak je máte užívat. Dodržet ho je velmi důležité, protože nesprávným způsobem užívání mohou homeopatické léky snadno úplně ztratit účinnost.

Pomalé výsledky


Někdy přinese léčba úlevu hned. Ale zvláště u chronických problémů musíte být trpělivý. Jako ostatní přírodní způsoby léčby i ta homeopatické začíná působit postupně. I proto vás hemeopat pozve na kontrolu většinou až za měsíc nebo šest týdnů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden