Crostini s pošírovaným vejcem

Tento delikátní italský předkrm není náročný na čas ani na přípravu, a navíc můžete při finální přípravě popustit uzdu fantazii a chutím

Ingredience

2 balení grilovacího sýra Rougette nebo variantu s bylinkami, 8 ks rustikálního celozrnného chleba, bylinkové máslo, 4 vejce, jemné cibulové kroužky, čerstvé lístky petržele

Postup

Plátky chleba potřeme bylinkovým máslem a ogrilujeme z obou stran. n Sýr Rougette opečeme dozlatova na horkém roštu nebo na pánvi, položíme na plátky chleba a zasypeme jej lehce kroužky cibule a petrželkou. V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme 3 polévkové lžíce octa a špetku soli. Vejce necháme opatrně sklouznout z misky do vody a na mírném ohni je pošírujeme, dokud se bílek dostatečně nezpevní. Vejce opatrně vyndáme a přidáme na grilovaný sýr s cibulí a petrželkou. Navrch ještě položíme ogrilovaný plátek chleba a je hotovo.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama