Můj kousek štěstí

Cuketová čokoládová buchta

Cuketu můžete použít i pro pečení sladkých moučníků. Díky ní získá těsto větší vláčnost a bude také krásně nadýchané.

Potřebujete:

✿ 2 vejce
✿ 1,5 hrnku cukru krupice
✿ 0,5 hrnku rozpuštěné Hery máslová příchuť
✿ 2 hrnky nastrouhané cukety
✿ 1,5 hrnku polohrubé mouky
✿ 1 hrnek hladké mouky
✿ 1,5 lžičky prášku do pečiva
✿ 0,5 hrnku kakaa
✿ 0,25 hrnku silné kávy
✿ 0,5 hrnku jogurtu
✿ 1 lžičku soli
✿ 1 hrnek nasekané čokolády

1. Cuketu nastrouhejte najemno. Vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Přidejte rozpuštěnou Heru a šlehejte, až vznikne hladký krém, pak vmíchejte cuketu.

2. Smíchejte obě mouky s práškem do pečiva, solí a kakaem. Přidejte je do směsi a důkladně promíchejte, pak vmíchejte jogurt a kávu. Čokoládu nasekejte a polovinu přimíchejte do těsta.

3. Formu vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou. Vlijete do ní těsto, povrch posypejte zbylou čokoládou a pečte v troubě při 180 °C asi 35–40 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden