Moje šťastná hvězda

Dejte si čerstvé štávy

Vjedné skleničce do sebe dostane vše, co vaše tělo potřebuje. Zeleninová šťáva vás osvěží, podpoří pitný režim, získáte z ní potřebné živiny a budete se cítit lépe. Na přípravu šťávy budete potřebovat odšťavňovač, který dokáže zpracovat i tvrdší zeleninu.

Mrkvová šťáva

Mrkev je bohatá na antioxidanty, obsahuje vitamin A, B1, B2, C, D, E, K a selen. V mrkvi je velké množství betakarotenu, který je potřebný pro obranu těla před viry a bakteriemi. Pokud se rozhodnete pro detox, je mrkev vhodnou zeleninou.

Šťáva z červené řepy

Červená řepa je zdrojem vitaminu B a C, obsahuje mimo jiné i hořčík a vápník. Červená řepa je vhodná jako prevence rakoviny, ale i jako podpůrný prostředek během její léčby, má totiž schopnost detoxikovat organismus. Můžete ji použít i například během podzimní očisty organismu.

Zelná šťáva

Šťáva ze zelí blahodárně účinkuje na střeva. Můžete ji pít například po léčbě antibiotiky nebo pokud se rozhodnete shodit přebytečná kila. Zelí má na mnoho lidí nadýmavé účinky, pokud se tedy rozhodnete pro tuto šťávu, můžete přidat kmín.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden