Moje sladké tajemství

Dekorativní lampa z pečicího papíru

Krásnou dekorativní lampu zvládnete vyrobit za pár okamžiků. Ani nebudete potřebovat nějaké speciální dekorace, nejdůležitější materiál má každá z vás v kuchyni.

Budete potřebovat:

 pečicí papír

 elektrickou svíčku nebo světelný řetěz  sklenice

 lepidlo

 nůžky

Jak na to?

1. Pečicí papír obtáhněte kolem sklenice a nechte ho o třetinu přesahovat. Kousek nůžkami ustřihněte. Papír slepte do tvaru roury a nechte lepidlo dokonale zaschnout.

2. Připravte si sklenici, kterou chcete použít jako stínítko vaší nové lampy.

3. Suchou papírovou rouru na sklenici navlékněte a postupně ji oběma rukama stlačujte směrem dolů. Papír stlačte po celé jeho délce. Lampu můžete vytvarovat shrnutím papíru nebo pomačkáním, jako při pokládání papíru na pečicí plech.

Při shrnutí papír vytvoří varhánkový vzor, při zmačkání zase jemnou pavučinku. Výsledný design je jen na vás.

4. Následně stlačenou rouru zvedněte zpět do potřebné výšky. Nezapomeňte pečlivě srovnat okraj. Do sklenice vložte elektrickou svíčku nebo třeba barevný světelný řetěz a lampu rozsviťte.

Tip:

Více, či méně světla? Z čistě bílého papíru budete mít světla z lampy až až. Lampa z přírodního hnědého papíru bude naopak vydávat tlumenější světlo.

Hrnky zdobené laky na nehty

Budete potřebovat:

 obyčejné bílé hrníčky

 laky na nehty

 plastovou krabičku (po použití ji vyhodíte)

 vlažnou vodu

 špejle či párátka

1. Plastovou krabičku naplňte zhruba do poloviny vlažnou vodou. Do vody opatrně nalijte první z laků na nehty. Pak přidejte druhý odstín. Laky by měly být rozprostřeny na hladině.

Pro mramorový efekt zkuste barvy pomocí špejle opatrně smíchat. Pozor ale, abyste strukturu laku nepoškodila, vrstva by měla zůstat „plavat“ na hladině.

2. Do vody s laky ponořte hrnek a pohybujte jím jemnými krouživými pohyby, aby lak k hrníčku dokonale přilnul. Poté hrnek obraťte dnem vzhůru, nechte první vrstvu laku zaschnout a proces zopakujte s jinou barevnou kombinací laků.

Když budete s výsledkem spokojena, nechte hrnek definitivně zaschnout, může to trvat i několik hodin. Záleží na typu laku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden