Delikátní nakládané houby

Pokud je hub více, dejte se do nakládání, stojí to za to.


Ingredience:


450 g  hub


4 snítky tymiánu


240 ml bílého vinného octa


3 lžíce oleje


lžíce cukru krupice


10 kuliček černého pepře


bobkový list


česnek


sušená chilli paprička


sůl


Postup:


Houby povařte 10 minut ve vodě, aby změkly. Sceďte je, nechte okapat a dejte je spolu s tymiánem do připravených sterilizovaných lahviček.


Do hrnce dejte ocet, olej, cukr, kuličky pepře, bobkový list, česnek, chilli papričku spolu se 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Nechte převařit a nálev nalijte do lahviček s houbami až po okraj.


Zavřete a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Před použitím uložte houby alespoň na 3 dny do lednice. Neotevřené  vydrží minimálně 2 týdny.


Náš tip


Využijte jen zdravé a spíše mladší houby. Můžete si být jistí, že jejich tvar a struktura zůstanou stejné! 

reklama
reklama

Komentáře