Moje šťastná hvězda

Dokonalé opálení v pěti krocích

Příprava

Už týden předtím, než se vyjedete slunit k moři, byste se měla dostatečně hydratovat. Nejenže musíte dodržovat pitný režim, ale pravidelně, alespoň ráno a večer, používat hydratační tělové mléko nebo máslo.Hodit se vám bude i u moře. Kokosový olej můžete používat každý den poté, co se po slunění natřete krémem po opalování.

Deset minut

Každému tělu stačí pouhých deset minut opalování denně. Tak získáme důležitý vitamin D, díky kterému máme pevnější kosti a zdravé zuby.Ke zlatavému opalování vám ale deset minut na slunci stačit nebude. Na druhou stranu není vůbec nutné chodit na přímé slunce. Opálíte se i ve stínu.

Ve stínu

Polední slunce je nejnebezpečnější, proto byste se měla od jedenácté dopoledne do čtvrté hodiny odpolední pohybovat jenom ve stínu. Spálit se totiž můžete, i když se pečlivě natřete krémem s vysokým UV faktorem. Navíc ve stínu se opálíte rovnoměrněji a pokožka vám nezrudne. Ovšem platí, že i když se pohybujete pouze ve stínu, měla byste se natřít.

Loňský krém vyhoďte

Abyste se skutečně vyhnula spálení, musíte se natřít opalovacím krémem minimálně třicet minut předtím, než vyjdete na slunce. Během dne se natírejte minimálně každé dvě až tři hodiny s přihlédnutím k tomu, zda se hodně potíte nebo koupete.

Vyhněte se i loňským opalovacím krémům, i když ještě nejsou prošlé. Kvůli teplu a slunečnímu záření z loňska jsou vám už letos k ničemu.

Pro lepší opálení

Měla byste zvýšit přísun betakarotenu, například v podobě tabletek, díky kterému bude vaše kůže odolnější vůči UV záření.Vitamin C a koenzym Q vás zase ochrání před volnými radikály. Zapomeňte na solárium. Kombinace slunce a umělého záření může na vašem těle i v něm nadělat paseku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden