Můj čas na kafíčko

Dopřejte nohám chůzi jako po sametu

Míváte také pocit těžkých nohou a trápí vás jejich časté otoky? Máme pro vás několik osvědčených rad, jak se můžete těchto problémů sama úplně zbavit.

Zbraň proti otokům

Pokud vás trápí oteklé kotníky a chodidla, vyzkoušejte střídavou koupel. Rozdílná teplota funguje na zlepšení krevního oběhu a prokrvení. Vezměte dva kbelíky, jeden naplňte do poloviny horkou vodou, druhý studenou.

V teplé vodě máčejte nohy 10 minut, ve studené 12 minut. Nakonec je ponořte na 5 minut do horké vody.

Kouzlo bylinkové koupele

Jako rychlá záchrana pro bolavé nohy účinkuje i lázeň, která uvolní celé tělo a zlepší vám i náladu. Budete potřebovat umyvadlo s teplou vodou, do které přidáte 2 lžíce mořské soli, 1 lžíci olivového oleje a bylinky, třeba petržel či mátu. V nálevu je namáčejte 20–30 minut.

Okurkový elixír

Máte oteklé, ztuhlé nohy? Nakrájejte okurku na tenké plátky, položte ji na chodidla a na 20–30 minut ovažte obvazem.

Kouzlo levandule

Čistě přírodní prostředek přinese úlevu vašim svalům a úžasná vůně současně uklidní vaši mysl. Do teplé koupele přidejte ½ šálku epsomské soli, tedy síranu hořečnatého, 2 polévkové lžíce jedlé sody a 6 kapek esenciálního levandulového oleje.

Pro milovnice kávy

Zbavte se zrohovatělé kůže na patách pomocí kávové sedliny. Lógr nevyhazujte a promasírujte si jím chodidla. Uvolnění se dostaví ihned.

Heboučké nožky

Trápí vás ztvrdlá a popraskaná kůže na patách a pemza nezabírá? Vyzkoušejte domácí prostředky, které vám pomohou. Budete potřebovat:

Lektvar z citronu

Nohy odmočte v teplé vodě, jakmile kůže změkne, vetřete do ní směs vazelíny a citronové šťávy.

 Banánový zábal

Rozmačkejte banán a vzniklou kaši namažte na postižená místa, zabalte je do potravinářské fólie a nechte 10 minut působit. Poté opláchněte.

Tvarohový zázrak

Tvaroh namažte na ztvrdlou kůži, zabalte igelitem a natáhněte si bavlněné ponožky, nechte působit přes noc a ráno opláchněte vodou.

Všestranný pomocník

Připravte si odvar z heřmánku a do vlažného namočte nohy. Nechte koupel působit minimálně půl hodiny.

Vyrobte si domácí vazelínu

Pokud máte ráda spíš domácí přípravky, vyrobte si vlastní vazelínu sama. Budete k tomu potřebovat 6 čajových lžiček včelího vosku a 200 ml olivového oleje.

Pokud máte ráda esenciální oleje, můžete navíc 5 kapek přikápnout. Vosk a olej rozehřejte ve vodní lázni a důkladně promíchejte. Přelijte do skleněné nádobky a nechte vychladnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden