Moje sladké tajemství

Dopřejte rukám olejovou lázeň

Není to jen obličej, který musíte v chladných měsících chránit před nepřízní počasí. I vaše ruce si zaslouží hýčkající péči.

Kůži na rukách mráz neprospívá. Přitom stačí pouhých 15 minut, a můžete se vyhnout nepříjemnému popraskání a hrubé pokožce, která není dobrou vizitkou.

Hydratační a vyživující koupel

Vlivem mrazu se kůže vysušuje a praská, což je samo o sobě velice nepříjemné. Do drobných ranek se navíc může dostat nebezpečná infekce. Abyste se těmto potížím obloukem vyhnula, vyzkoušejte hydratační a vyživující koupel.

Připravte si mandlový, růžový nebo olivový olej a zahřejte jej na 40 °C. Přelijte do větší nádoby a na 10–15 minut do něj ponořte ruce. Pokud máte problémy i se suchými ploskami nohou, můžete jim klidně dopřát tutéž lázeň.

Zjemňující procedura

Stejně tak, jako se náš obličej a tělo potřebuje zbavovat odumírajících buněk, potřebují to i naše ruce. I jim proto dělejte jednou za čas šetrný peeling. Stačí jen smíchat 1 polévkovou lžíci olivového oleje a 1 polévkovou lžíci mořské soli a ruce směsí jemně masírovat.

Aby byly ještě jemnější, připravte jim navíc změkčující koupel. Na tu smíchejte 2 lžíce smetany, 2 lžíce mandlového oleje a 2 kapky éterického levandulového oleje, který hojí zanícení a zklidňuje pokožku. Opět na 10–15 minut ponořte ruce a uvidíte, jak budou krásně hebké a vyživené.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden