Moje chvilka pohody

Dopřejte tělu detoxikační lázeň

Domácí detoxikační koupele umožňují očistu těla v klidu a pohodlí domova.

Pro detoxikační koupel lze využít celou řadu snadno dostupných surovin.

Zázvor

Má antioxidační, antivirové a antibakteriální účinky. Zvyšuje tělesné teplo, díky tomu zahřívá tělo. Použít lze čerstvý zázvor, i sušený. Pokud použijete čerstvý kořen, dejte do koupele půl šálku strouhaného kořene, v případě sušeného pak jednu lžíci. Koupel by měla trvat asi 20 minut.

Éterické oleje

Pokud do běžné koupele přidáte některý ze svých oblíbených éterických olejů, proměníte ji v příjemnou radost. Pokud se cítíte vyčerpaně, použijte mátu peprnou, při nachlazení vyzkoušejte eukalyptus. Pro relaxaci je vhodná levandule. Do koupele přidejte 20 kapek zvoleného oleje a relaxujte 20 minut.

Mořská sůl

Obsahuje velké množství stopových minerálů a vápníku, který pomáhá hloubkově čistit póry a odstraňovat toxiny. Bromid zklidňuje podrážděnou pokožku, jód reguluje metabolické procesy. Do koupele přidejte půl šálku mořské soli. Koupel by měla trvat 20 až 30 minut.

Mořské řasy

Můžete použít připravené směsi, které obsahují detoxikační byliny, jíl a řasy. Tato směs zlepšuje krevní oběh a pomáhá čistit tělní lymfatické tekutiny. Každé balení obsahuje i podrobný návod.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden