Moje šťastná hvězda

Dopřejte zádům luxus

Kdykoli vás bolí záda, chtějí vám jen naznačit, že je čas na odpočinek. Vyzkoušeli jste už baňkování?


Baňkování je prastará metoda pocházející ze starověké Číny, kde se dodnes hojně aplikuje. Kromě výrazného uvolnění svalů a blokád má velký význam pro čištění organismu od toxických látek, které se ve ztuhlých svalech usazují. 


Princip baňkování


Při baňkování se na pokožku těla přikládají skleněné, plastové či silikonové kulovité nádobky s nahřátým vzduchem. Jedná se v podstatě o vakuovou terapii. Baňky se pokládají na konkrétní místa na těle – na reflexní místa, akupresurní body nebo bolestivá místa.


Zatočte s bolestí


Odplavuje z těla nahromaděné škodlivé látky, podporuje lymfatický systém a látkovou výměnu. Prokrvuje tkáně a zlepšuje krevní oběh. Uvolňuje zatuhlé svalstvo, odstraňuje bolest zad, kloubů, hlavy a migrénu.


Podlitiny zmizí do týdne


Aplikace baněk může způsobit zhmoždění a kruhově otisky na kůži, velikost závisí na trvání baňkování a na síle přisátí. Klient by neměl cítit bolest. Za normálních okolností zmizí podlitiny do jednoho týdne.


Při silném přisátí se může objevit puchýř. Po ukončení baňkování se doporučuje celou ošetřenou plochu lehce promasírovat. Po aplikaci mohou nastat lehké závratě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden