Dýňová roláda s vanilkou

Suroviny:


  • 3 vejce

  • 1 šálek cukru krupice

  • 2/3 šálku dýňového pyré

  • lžíce citronové šťávy

  • 2/3 šálku hladké mouky

  • 2 lžičky skořice

  • 1 lžička muškátového oříšku, mletého zázvoru a vanilkového extraktu

  • 1 šálek moučkového cukru

  •  ¼ šálku másla

  • 1 smetanový sýr


Postup:

Předehřejeme si troubu na 165 °C. Připravíme si plech a vytřeme jej máslem. V míse našleháme vejce, dýňové pyré a citronovou šťávu. Smícháme mouku, skořici, muškátový oříšek a zázvor. Přidáme mokré ingredience a dobře promícháme.

Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 až 20 minut. Poté vyjmeme a těsto vyndáme z plechu a položíme jej na utěrku. Ručník s těstem srolujeme.

Připravíme si krém smícháním cukru, másla, smetanového sýru a vanilky. Rozbalíme srolované těsto a potřeme ho náplní. Poté jej opět srolujeme, tentokrát už bez utěrky.

reklama
reklama

Komentáře