Dýňovo-mrkvová polévka s kurkumou

O krásnou žlutou barvu se postarají dýně a kurkuma. Díky troše zakysané smetany se polévka zjemní a pepř jí dodá lehkou pikantnost.


Suroviny:


1 kg dýně hokaido


3 mrkve


1 cibule


3 lžíce olivového oleje


2 stroužky česneku


lžička kurkumy


sůl, pepř


1,5 l zeleninového vývaru


zakysaná smetana na ozdobu


Postup:


Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte a nakrájejte na kousky. Mrkev si rovněž očistěte a nakrájejte na kousky.


Všechnu zeleninu rozprostřete na plech, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a pečte po dobu 20 minut na 180 °C.


V kastrolu si na oleji orestujte cibuli, přidejte na plátky nakrájený česnek a kurukumu. Přidejte opečenou zeleninu a zalijte vývarem.


Vařte zhruba 15 až 20 minut. Nakonec přidejte sůl a pepř podle chuti a polévku rozmixujte. Na závěr dochuťte trochou zakysané smetany.

reklama
reklama