Fettuccine s krevetami

Jednoduchý a zároveň vynikající recept na dlouhé těstoviny s krevetami.

Příprava: 30 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 74 Kč

Suroviny na 4 porce

- 400 g těstovin

- 80 g parmezánu

- ½ lžičky citronové kůry

- 200 ml smetany ke šlehání

- 6 žloutků

- 3 lžíce olivového oleje

- 400 g vyloupaných krevet

- sůl

- hrst nasekané hladkolisté petržele

Postup

1. Parmezán nastrouhejte do misky, promíchejte s citronovou kůrou a smetanou, přidejte žloutky a prošlehejte vidličkou.

2. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny al dente.

3. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm krevety dorůžova. Scezené těstoviny vsypte do pánve, nechte minutu zchladnout, přilijte žloutkovou směs a promíchejte. Posypte petrželkou, osolte a podávejte.

reklama

Komentáře

reklama