Moje chvilka pohody

Fingovala jsem krádež

Co si počít s darem, na který jsem se nemohla ani podívat? Rozbít ani prodat nešel, musela jsem si ho nechat ukrást!


Padesáté výročí svatby se kvapem blížilo a manžel kvůli němu začal pořádat úplné manévry. „ Když jsme to spolu tak dlouho vydrželi, musíme to náležitě oslavit!“ vykřikoval málem hystericky. Mlčela jsem, protože mi ten tyátr lezl na nervy a to ještě ani nezačal! Se svým Tomášem jsem vydržela tak dlouho jen kvůli dětem. A teď bych měla něco slavit?


Obdaroval mě něčím příšerným


V den výročí jsem vstala s náladou pod psa. Těšila jsem se, až budu mít všechno za sebou! „A ještě dárek! Tolik se těším, jakou budeš mít radost!“ řekl manžel a předal mi obrovskou krabici. Málem jsem omdlela. Kukačky!


Ohromné, dřevěné a taky hodně barevné. Kukačka řvala každou hodinu! Hrůza! Vykoktala jsem poděkování a okamžitě přemýšlela, jak se jich zbavit. Rozbít? Rozšlápnout? Prodat? Vše by skončilo katastrofou.


Stála jsem zrovna u okna, když mi zrak padnul na jakéhosi člověka. Seděl s taškou na chodníku a pil pivo. „Hej, nechtěl byste si přivydělat?“ zavolala jsem na něho a on okamžitě kývnul.


Z dárku se raduje už někdo jiný


Než vyběhl schody, měla jsem hodiny i s tím ptákem sbalené. Podala jsem mu tašku a stokorunu. „Prosím, odneste to co nejdál a klidně ty hodiny prodejte. Jen aby je manžel nenašel!“ poprosila jsem ho a on jen mlčky kývl.


Hned po jeho odchodu jsem popadla šroubovák a trochu poškodila zámek. Po bytě jsme posbírala pár maličkostí, na kterých mi nezáleželo. Vázu, obraz a svoji starou kabelku.


„Vykradli nás! Ale nahlašovat to nebudeme, viď? Peníze se neztratily…“prosila jsem manžela a ten byl rád, že nemusí nic zařizovat. Kukačka už asi bydlí jinde. Hlavně že ji nemusím poslouchat!


Lucie B. (71), Most

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden