Grilované krevety

Suroviny na 5 porcí:

25 ks předvařených krevet (s ocáskem)

3 stroužky česneku

hrst petrželové natě (plocholisté)

2 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

šťáva z citronu

Postup:

Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle. Do misky si nasekáme česnek na jemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v emulzi a lehce osolíme a opepříme. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet cca hodinu v chladu. Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce do zlatova a ihned podáváme. Nejlepší jsou zcela bez přílohy jako zpestření při grilování – něco jako předkrm.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama